Boekenhoek

Precies 50 jaar geleden publiceerde Albert Ellis het eerste handboek over rationeel-emotieve therapie. Sindsdien heeft RET een enorme ontwikkeling doorgemaakt en is zij uitgegroeid tot een van de meest gebruikte therapievormen.

In RET IN DE PRAKTIJK beschrijft Henk Hermans de uitgangspunten van deze bewezen effectieve aanpak. Na een heldere introductie heeft hij uitgebreid aandacht voor de praktische implementatie. Aan de hand van concrete oefeningen en effectieve cognitiee verandertechnieken laat hij zien hoe therapeuten samen met hun cliënten blijvende veranderingen kunnen bewerkstelligen.

10e deel in de zeer succesvolle serie In de praktijk

Met behandelprotocol voor uiteenlopende problemen als angst, depressie en woede
Geïllustreerd met direct toepasbare voorbeelden, oefeningen en technieken
HENK HERMANS is klinisch psycholoog en psychotherapeut en auteur van diverse zelfhulpboeken gebaseerd op RET, waaronder Ik ben zo moe, Aan de slag! en Ligt het aan mij?

Henk Hermans
Aan de slag! – Optimaal functioneren op je werk

Wil je beter presteren op je werk, maar weet je niet precies hoe? Met dit boek leer je werk te beheersen, stress te voorkomen en prioriteiten te stellen. Ook kun je er voortaan zelf voor zorgen dat je motivatie op peil blijft, je werk een uitdaging blijft en de samenwerking met collega’s effectief blijft verlopen.

Met dit boek leer je de RET-methode toe te passen op de werkvloer. In de loop der jaren is RET de toonaangevende methode geworden voor mensen die optimaal willen functioneren. Dit boek belooft geen oppervlakkige ‘quick fix methode’, maar een diepte-investering in jezelf, die op termijn zijn vruchten zal afwerpen.

Ligt het aan mij? van Henk Hermans

Veel mensen zoeken de oorzaak voor hun gevoelens buiten zichzelf. Ze verklaren hun emotionele ellende door te wijzen naar anderen, naar vervelende omstandigheden, of naar hun verleden. Voor hen is er goed nieuws: onze gevoelens worden niet door deze externe factoren veroorzaakt. Gevoelens komen van binnenuit. Ze zijn het resultaat van onze gedachten. Zoals Epictetus al 2000 jaar geleden ontdekte, zijn het niet de dingen die ons verstoren, maar raken we verstoord door onze gedachten.
Als je weet dat je gevoelens voortkomen uit je gedachten, dan ligt daar dus ook de sleutel voor een gezond gevoelsleven. Dit zelfhulpboek nodigt je uit om verantwoordelijkheid te nemen voor je gevoelens, en leert je hoe je zelf je gevoelens kunt sturen. Bovendien lees je hoe je 25 lastige eigenschappen kunt beheersen door gebruik te maken van Rationeel Emotieve Therapie (RET). Stop met lijden en start met leiden!
www.uitgeverijboom.nl
ISBN 978 946 105 235 3

Handboek RET van Henk Hermans

Rationeel-emotieve therapie (RET) is een zeer praktische en effectieve therapievorm die aan populariteit wint. Zowel in therapieën als bij coaching is RET een handig hulpmiddel. Bij RET wordt uitgegaan van een sterk verband tussen gedachten en emoties.
Rationeel Emotieve Therapie is ontwikkeld door de Amerikaanse psychotherapeut Albert Ellis. Deze vorm van psychotherapie onderscheidt zich van andere (cognitieve) psychotherapieën, doordat ze de nadruk legt op de levensfilosofische basis van emotionele problemen. Dat maakt Rationeel Emotieve Therapie tot een unieke vorm van psychotherapie.
RET benadrukt dat mensen zelf de sleutel voor een emotioneel gelukkig leven in handen hebben. Dit inzicht is het uitgangspunt van een zeer praktische methode die mensen in staat stelt om hinderlijke gevoelens beter te begrijpen en om actief te werken aan een emotioneel gelukkig leven. RET combineert een ‘no-nonsens- aanpak’ met een relativerend gevoel voor zelfspot. Binnen een psychotherapeutisch contact kan dit in lastige situaties een uitkomst zijn
In dit handboek over RET vindt een coach, psycholoog of psychotherapeut alles wat hij zoekt. De nadruk ligt op de toepassing van RET in allerlei situaties, maar ook krijgt de lezer meer te weten over de theoretische achtergrond van dit onderwerp.

Verkrijgbaar in de boekhandel

Speciale prijs: 15 euro

Angstmanagementtraining gaat over angsten en de mogelijkheden om zelf invloed uit te oefenen op angstklachten. Het boek koppelt enkele wetenschappelijke inzichten in angst aan therapeutische technieken die zijn ontleend aan de rationeel emotieve therapie (ret).
Dit boek is in de eerste plaats bedoeld voor mensen die op eigen kracht hun angsten willen inperken. Het kan ook uitstekend dienst doen als richtlijn bij professionele behandeling door een psychotherapeut.
bestellen via website!

Comments are closed.